Tietoa meistä

Laadukkaita ajoneuvoja, asiantuntevaa palvelua ja perhe, joka tekee autokauppaa reilulla sydämellä

Niemelän Auto Oy on Rovaniemellä toimiva laadukkaiden vaihtoautojen myyntiin keskittynyt autokauppa. Meille on alusta alkaen ollut tärkeää asiakaslähtöinen palvelu, mikä näkyy edelleen päivittäisessä toiminnassamme. Palvelemme sinua aina tarpeidesi mukaan, ja hoidamme autokaupan yhteydessä paperiasiat kuntoon perusteellisesti sekä rekisteröimme auton nimiisi veloituksetta. Meiltä saat myös kätevät rahoituspalvelut, jotta auton hankinta olisi mahdollista kaikissa elämäntilanteissa.

Kokemuksemme autoalalla on pitkä, ja osa nykyisistä asiakkaistamme ovat ostaneet ensimmäisen autonsa meiltä jo 80-luvulla. Vuosien pitkäjänteinen työ, alalle omistautuminen sekä eri automerkkien edustukset ovat muovanneet meistä asiantuntevan, luotettavan ja reilulla sydämellä autokauppaa tekevän perheyrityksen, joka haluamme olla myös tulevaisuudessa.

Nuoren miehen haaveesta perheen yhteiseksi autokaupaksi

Ensimmäisen kannattavan kauppansa Tapani Niemelä teki autonasentajaksi opiskellessaan ostamalla lehti-ilmoituksen kautta auton ja myymällä sen voitolla eteenpäin. Silloin hän tiesi olevansa oikealla tiellä. Myöhemmin Tapanin toimiessa autoasentajana ja -myyjänä haave omasta autokaupasta vain vahvistui – niinpä vuonna 1986 juhlittiin Niemelän Auton avajaisia.

Niemelän perheen lapset Mari ja Jari ovat eläneet autokauppiasperheen elämää pienestä pitäen. Jari on aina ollut kiinnostunut autoista, ja ensimmäisen kerran hän oli kesätöissä perheen yrityksessä 13-vuotiaana. Siitä lähtien Jari on työskennellyt autojen parissa mm. automyyjänä sekä korjaamo- ja myyntipäällikkönä, ja vuonna 2019 hänestä tuli Niemelän Auton toimitusjohtaja.

Mari aloitti työt Niemelän Autossa 18-vuotiaana opiskelujen ohella. Liiketalouden opintojen jälkeen vuonna 2007, hän siirtyi työskentelemään yrityksessä kokopäiväisesti. Nykyään Mari toimii Niemelän Auton varatoimitusjohtajana sekä taloushallinnon ja autosihteerin tehtävissä.

Yrittäjäperheen lapsina Mari ja Jari ovat nähneet yrittäjyyden hyvät ja huonot puolet. Heille perheyrityksen toiminnan jatkaminen oli kuitenkin selkeä ja luonnollinen päätös – on etuoikeus saada jatkaa vanhempiensa Ulla-Maijan ja Tapanin viitoittamalla tiellä. Yrittäjänä pääsee tekemään monenlaista, mikä onkin molempien mielestä parasta koko hommassa.

Niemelän perheen lisäksi yrityksessä työskentelee Pasi Karjalainen, joka toimii automyyjän tehtävissä. Autojen kunnossapidosta ja pesusta huolehtii Jussi Särkelä. Korjaamon puolella työskentelee työnjohtaja Juha Morottaja ja kolmen asentajan tiimi. Myymälässä voit törmätä myös Huli-koiraan, jonka tärkein työtehtävä on nautiskella elämästä ja viihdyttää asiakkaita.

Tarinamme vuosilukuina

1986 – Niemelän Auton avajaiset

1986 – Niemelän Auton avajaiset

Kesällä 86 juhlittiin Niemelän Auton avajaisia. Nuoren miehen haave omasta autokaupasta oli vihdoin käynyt toteen. Yrityksen merkkiedustukseksi valikoitui Mazda ja ensimmäisenä toimintavuonna Tapani myi yksin käytettyjen autojen lisäksi 158 uutta autoa.

1989 – Autokauppa kuumimmillaan

1989 – Autokauppa kuumimmillaan

Uusi Tapanin rakennuttama autotalo valmistui Vierustielle vuonna 1989. Näihin aikoihin autokauppa kävi kuumimmillaan. Kuvassa Niemelän Auton perustaja Tapani Niemelä ja hänen silloinen vaimonsa Ulla-Maija Niemelä. Ulla-Maija työskentelee yrityksessä edelleen ja on ollut tärkeä osa yritystä sen perustamisesta lähtien.

1991 – Uuden liiketilan katon romahdus

1991 – Uuden liiketilan katon romahdus

Vierustiellä sijaitsevan uuden liiketilan katon romahtaminen on Niemelän Auton historian järisyttävin tapahtuma. Romahduksessa meni käyttökelvottomaksi 28 autoa, mutta henkilövahinkoja ei onneksi sattunut. Katon korjauksen aikoihin Tapani ja Ulla-Maija pyörittivät autokauppaa Vierustien parkkipaikalla toimistoparakista käsin.

1995 – Ford-edustus Niemelän Autolle

1995 – Ford-edustus Niemelän Autolle

”Ford on jo pitkään ollut nousussa ja tuotteet ovat ajanmukaiset. Lähdenkin innolla kyntämään tätä uutta työsarkaa, joka ulottuu maantieteellisestikin laajalle. Kaukaisimman asiakkaan luokse on matkaa 500 kilometriä, Niemelä tokaisee.”
Ford Uutiset NRO 1 1995

Niemelän Auton liiketila Vierustiellä. Ford-edustuksen aikoihin palveluihin kuului myös merkkikorjaamopalvelut ja varaosatoiminta.

1999 – Mercedes Benz -edustus Niemelän Autolle

1999 – Mercedes Benz -edustus Niemelän Autolle

Mercedes Benz -edustuksen aikana Niemelän Autolla oli toinen toimipiste Keminmaassa. Merkkikorjaamopalvelut ja varaosatoiminta kuuluivat edelleen yrityksen palveluvalikoimaan.

2019 – Sukupolvenvaihdos, Jari Niemelä toimitusjohtajaksi

2019 – Sukupolvenvaihdos, Jari Niemelä toimitusjohtajaksi

2020 – Merkkiedustuksesta vaihtoautojen myyntitoiminnaksi

2020 – Merkkiedustuksesta vaihtoautojen myyntitoiminnaksi

Nykyään yritystä pyörittävät Niemelän perheen lapset Mari Niemelä ja Jari Niemelä. Vanhemmat Tapani ja Ulla-Maija ovat kuitenkin edelleen vahvasti mukana toiminnassa. Tällä hetkellä perhe haluaa keskittyä laadukkaiden vaihtoautojen myyntitoimintaan, ilman merkkiedustuksia. Näin he voivat palvella asiakkaitaan vieläkin monipuolisemmin.